Prijsuitreiking interne kampioenschappen

Tijdens de algemene ledenvergadering werden de prijzen uitgereikt van het afgelopen seizoen. Daarbij werd Klaas driemaal gehuldigd: als kampioen van de interne competitie, als winnaar van categorie A en als kampioen van de Rapid-competitie. Dit leverde hem een wisselbeker, twee kampioensbekers op en twee flessen wijn op. 

Ook Douwe kreeg een fles wijn, als winnaar in categorie B.

De andere flessen wijn gaan naar Tony Westermann, als winnaar van categorie C en naar Marcel Pouw voor het winnen van het snelschaakkampioenschap. Omdat ze niet aanwezig waren houden ze deze tegoed.

 

 

BSK Groningen

Zaterdag 10 februari werd het Basisscholenkampioenschap van Groningen (stad) in het Dok gehouden. Er waren ongeveer 100 deelnemers. Een verslag van het toernooi en de eindstand is hier te vinden.

BSK Lewenborg 2018
BSK Lewenborg 2018

Simultaan Erik Hoeksema

Lewenborgers weren zich kranig bij simultaan Erik Hoeksema.

In de tuinzaal van Humanitas werd zaterdag 13 januari een schaaksimultaan gehouden door IM Erik Hoeksema. Tegen 23 schakers werd de strijd geleverd en na 3,5 uur kwam de mooie stand van 20 uit 22 op het bord, een zeer knappe prestatie. Johan Klinkhammer wist na een fraaie aanvalspartij als enige zijn partij te winnen. Onze Lewenborgers Boudewijn Hoogeboom en Mario van der Raad hielden knap stand en scoorden beiden een remise. Hieronder staan de beide partijen.

 

Erik - Mario
Erik aan het bord van Mario

 

De beste wensen

Het bestuur wenst iedereen een goed en gelukkig nieuwjaar. In de kerstvakantie hebben enkele clubleden meegedaan aan het schaakfestival. De eindscore's waren:

Groep Speler   Bp N Ro  TPR  W-We
BC  Boudewijn 4 8 1627 1848 +2.09
CMP-B Aldert-Jan 3 5 1928 1921 -0.04
   Roelof   3 5 1759 1670
CMP-C Jan S.   3 5 1593 1784 +0.77 
CMP-D Jouke   0 5 

Op 9 januari is de eerste clubavond in het nieuwe jaar.

Hiddo wint Drachtster schaaktoernooi

Op zaterdag 9 december werd in Drachten een schaaktoernooi gehouden voor zowel clubschakers als thuisschakers. Deze wintereditie werd gespeeld volgens een nieuwe formule: in plaats van 7 ronden rapid schaak waren er 6 ronden rapid schaak (van 20 minuten per persoon per partij), gevolgd door 3 ronden snelschaak volgens het knock-outsysteem. 

Hiddo met zwart in zijn laatste partij, tegen Jan Anne Hogendorp
Een verslag met gedetailleerde uitslagen is te vinden op de site van de Drachtster Schaakclub: 
https://schaaktoernooi.dscdrachten.nl/2017/09/11/uitslagen-2/