Lewenborg wint massakamp

In de door de Groninger Combinatie georganiseerde massakamp op donderdag 11 januari speelden vier teams om de beker. De Groninger Combinatie bracht twee teams in het veld. Staunton en Lewenborg ieder één team. Ieder team bestond uit 10 spelers. Er werd een partij gespeeld van 90 minuten en 30 seconden per zet. Bij de indeling werd erop gelet dat het ratingverschil niet groter dan 40 punten was. Voor de spelers waren verse oliebollen en een consumptiebon aanwezig.

Ik heb niet alle partijen kunnen volgen zodat hier een persoonlijk gekleurde waarneming volgt.
Marcel  verloor al vrij snel zijn partij. Gezien de eindstelling moet Marcel iets essentieels over het hoofd hebben gezien. Dit verlies werd echter snel gecompenseerd door een goede winstpartij van Jouke tegen een nieuwe speler van de Combinatie.
Sjak speelde een solide remise. Durk behaalde tegen Paul Zilverberg, gezien het aantal partijen wat zij onderling hebben gespeeld, een bijna voorspelbare remise.
Ramon en ik verhoogden de score voor Lewenborg na op het oog eenvoudige winstpartijen.
Rudy verloor na een lange partij, waarin hij vanaf het begin niet al te best stond.
Boudewijn won een interessante ingewikkelde partij, waarbij wie de winst zou behalen, tot op het laatst onduidelijk was.
Harm had een stelling op het bord waarin hij vier pionnen en een toren had tegen twee stukken en twee pionnen. Na een torenoffer wist hij de partij te winnen.
Mario was het langst bezig en liet een remiseachtige stand verzanden in verlies.

De eindstand werd bepaald door het aantal gescoorde bordpunten en een van te voren bepaalde rating compensatie factor. Deze rugzakfactor bezorgde Lewenborg de eerste plaats en een te verdedigen wisselbeker voor de prijzenkast !
Jan.


Hieronder staat de Lewenborg score.

1   Mario van der Raad 1897 0
2   Ramon Middeljans 1835 1
3   Marcel Pouw 1825 0
4   Rudy Frieswijk 1645 0
5   Boudewijn Hoogeboom 1603 1
6   Jan Schut 1544 1
7   Sjak Rijploeg 1335 0.5
8   Durk Elzinga 1334 0.5
9   Harm Buter 1316 1
10   Jouke Luxema 944 1
    Totaal bordpunten   6
    Rating compensatie punten   1.14
    Massakamp score   7.14

De volledige uitslag is te vinden op de site van de Groninger Combinatie: https://www.groningercombinatie.nl/lewenborg-wint-massakamp/