De eerste stukken zijn verzet!

De interne competitie 2020/2021 is weer begonnen. De afgelopen weken hebben we elke avond met een 14 leden wedstrijden gespeeld. Het is even wennen om met mondkapjes te spelen maar daarentegen ervaar ik de Eeterie als een mooie ruimte om te spelen. Er zijn een aantal leden die tijdelijk niet spelen en helaas zijn ook een aantal leden definitief gestopt. De provincie Groningen heeft nieuwe maatregelen per 25 september jl. getroffen gezien de toegenomen verspreiding van Covid-19 in Stad en Ommeland. Deze maatregelen treffen SV Lewenborg en Wijkcentrum Het Dok niet direct. Hieronder de bijgewerkte maatregelen van de schaakvereniging.

Maatregelen Covid-19

Gebouw algemeen
De ingang is aan de zijkant van het gebouw waar het fietspad ligt. Dit is een van de toegangspunten van Het DOK. Hierdoor worden de bezoekersstromen gescheiden. De airco en de mechanische ventilatie zijn in orde bevonden door de gemeente Groningen. Via de mechanische ventilatie komt er verse buitenlucht naar binnen toe; de filters van de Airco worden jaarlijks vervangen. De bar is open voor het nuttigen van een kopje koffie, thee etc.

Speelruimte
De partijen worden gespeeld in de ruimte waar de Eeterie is gevestigd. Hier staan in een ruime opstelling grote tafels waaraan geschaakt kan worden. Eventueel worden er kleinere tafels ingezet indien nodig.

Aanmelding
Alleen als je reserveert komt een vereniging het Dok binnen. De leden dienen zich dan ook elke week aan te melden voor deelname bij de interne competitieleider. In principe kun je dit al doen na afloop van de partij dat je volgende week weer aanwezig bent. Deze aanmeldlijst dient als presentielijst en kan indien nodig aan Het Wijkcentrum worden verstrekt indien er contactonderzoek plaats moet vinden. Uiteraard meld je je af indien je ziek bent of verhinderd bent bij de interne competitieleider.

Daarnaast worden er geen toeschouwers van buitenaf toegelaten, alleen spelers waarvan de partij is afgelopen zijn toeschouwer.

Persoonlijke beschermingsmiddelen
Gezien de relatief hoge leeftijd stellen we het dragen van een mondkapje tijdens het schaken verplicht. De overweging is dat alle leden met een gerust hart moeten kunnen schaken. Meningen zullen hierover verschillen maar het is ook solidariteit van ons allen als een lid hier wel door wil komen op de clubavond. En ter bescherming van jezelf en je tegenstander.

Indien gewenst worden stukken en borden gereinigd voorafgaande door de betreffende speler.

De vereniging stelt mondkapjes en reinigingsmiddelen ter beschikking.

Tot slot
Maar bovenal is gezond verstand gebruiken het belangrijkste; de maatregelen zijn aanvullend. Ik denk dat we hiermee uit de voeten kunnen om weer als vanouds mooie partijen te laten zien op de borden.