Lewenborg wint van HSP/Veendam 3

Na de vijfde ronde staat Lewenborg op een vierde plaats met 6 matchpunten.

  HSP/Veendam 3    1708 - Lewenborg      1668 3½ - 4½
1. Jan Lulof      1927 - NO            1 - 0 Regl.
2. Lucien Jerphanion  1731 - Tjipko Jan Visser  1832 0 - 1
3. Sander Sprik     1758 - Ramon Middeljans  1818 ½ - ½
4. Arjen Waijer     1719 - Peter Delis     1646 ½ - ½
5. Alex van Prinsenbeek 1650 - Johan Jans     1576 0 - 1
6. Erwin Reintke    1676 - Rudy Frieswijk   1625 ½ - ½
7. Kor Drent      1624 - Jan Schut      1602 0 - 1
8. Klaas Kuiper     1580 - Boudewijn Hoogeboom 1574 1 - 0

Tijdens de wedstrijd bleek dat de onze eerste bord speler niet aanwezig was. Op dit moment is niet bekend wat hiervan de reden is, hopelijk is het niet iets vervelend. Update 22 januari: Gelukkig niets ernstig maar een ongelukkige samenloop van omstandigheden (ziek, week geen E-mail gelezen, telefoonnummer onbekend door verhuizing, etc.etc..

HSP/Veendam kreeg zodoende een gratis punt in de schoot geworpen. Mijn tegenstander op bord 7 had zijn avond niet zodat de partij nogal eenzijdig van karakter was. Na 45 minuten op mijn klok stond de stand in de wedstrijd gelijk. Zie hier voor de partij in de gameviewer.

Het verdere verloop van de wedstrijd was als volgt: Peter beruste in remise en vertrok naar Wijk aan Zee waar hij begint aan een tienkamp. Zover ik daar zicht op heb leek het mij dat alleen Johan een gunstige stelling op het bord had, de rest leek mij onduidelijk. Rudy kreeg met zwart een Koningsgambiet op het bord met alle problemen die hierbij door zwart moeten worden opgelost. Johan was de volgende Lewenborger die de winst naar zich toetrok. Johan was tevens druk bezig met het maken van een verslag, zodat we daarop moeten wachten voor nadere gegevens over zijn partij. Even later behaalde Tjipko ook het volle punt. De stand op het bord liet zien dat de dreigende mataanval over de h-lijn met Toren en Dame door Tjpko op een inventieve manier was gepareerd met beslissend materiaal winst in het centrum. Boudewijn leek op winst af te stomen maar werd verrast door zijn tegenstander met een goed uitgevoerde mataanval. Rudy had ondertussen de problemen overwonnen en kwam in een eindspel terecht waarin hij een paard had tegen twee pionnen. Waarschijnlijk heeft Rudy ergens de winst laten liggen zodat de partij in remise eindigde. De stand was nu 3½-4 zodat Ramon de beslissing moest brengen. Ramon schoof door actief spel naar remise zodat de eindstand gunstig voor Lewenborg uitviel.