Lewenborg - DAC 4 februari 2014

Voor het begin van de zesde ronde stond Lewenborg op plaats 4 met 6 matchpunten en DAC met 2 matchpunten op plaats 9.

Op papier zouden we dus moeten winnen.

De avond begon al met een 1-0 voorsprong omdat de tegenstander van Tjipko niet kwam opdagen. De avond zou dus een "makkie" kunnen worden. Immers uit tegen HSP (Het Springend Paard of is het Hoogezand Sappemeer) begonnen we met een 1-0 achterstand omdat Jan Wiebe door ziekte afwezig was. Ondanks dat we met 1 man minder speelden wonnen we toch nog. Nu begonnen we met een 1-0 voorsprong dus wat kon ons nog gebeuren.

Na een klein uurtje spelen was de stand alweer gelijk getrokken. Rudy verrekende zich bij een slagwisseling en gaf zo een stuk weg. Jan Wiebe was even later ook al klaar en we stonden, de avond was nog maar net begonnen, al met 2-1 achter.

Jan gaf voor de wedstrijd aan dat hij ziek was en van plan was snel remise aan te bieden. Jan klaagt de laatste tijd dat de partijen te lang duren en dat hij zich niet zo lang kan concentreren. Gevolg van leeftijd???

Ondertussen werden er buiten brommers volgas warm gedraaid maar dat mocht de pret niet drukken.

Johan kreeg een pionnenaanval over zich heen en mijn inschatting was dat hij ook spoedig een nul zou incasseren. Halverwege stond het bij Peter, de " remiseschuiver uit Almere" volkomen gelijk. Ook bij de partijen van Ramon en Boudewijn was dat het geval.

Bij Jan was sprake van een ingewikkelde stelling op het bord. De tegenstander van Jan probeerde stiekum 2 zetten achter elkaar te doen. Was hij op de hoogte dat Jan niet fit was? Gelukkig was Jan nog wakker en zag hij het.

Johan kwam warempel onder de druk vandaan en kreeg een steeds betere stelling.

De " remiseschuiver uit Almere" kwam remise overeen. Het bestuur zal een verzoek bij de NOSBO indienen waarin wordt gevraagd dat Peter voortaan de partijen telefonisch af kan doen met remise. Scheelt Peter een hoop gereis.

Ondertussen miste Jan een grote kans om de partij te beslissen. Hij ziet te laat dat hij een stuk had kunnen winnen. Uiteindelijk kwam hij remise overeen.

Ramon kwam slechter te staan en verloor. Tussenstand was 2-4.

Het moest nu komen van Johan en Boudewijn.

Peter meldde dat hij het gepruts van Johan niet langer kon aanzien en ging naar huis. Of dat terecht was zou later blijken. De tegenstander van Boudewijn maakte met een heel mooie slotcombinatie een einde aan onze illusies. 2-5.

Bleef Johan over. Met nog 1 minuut op de klok versloeg hij op werkelijk sublieme wijze zijn tegenstander. Een echt schitterende combinatie. Hoezo gepruts.

 

Verloren met 5-3 maar het beste nieuws van de avond was dat Feijenoord eindelijk weer eens 3 punten uit Kerkrade mee naar huis nam.

 

Uitslagen

R.Middeljans - H.Kloosterman 0-1

T.Visser - N.O 1-0

J.W.van Veen - A.Verhoog 0-1

P.Delis - S.Bagavac 0,5-0,5

J.Jans - W.P.Vos 1-0

R.Frieswijk - T.Molenhuis 0-1

J.Schut - P.Klein 0,5-0,5

B.Hoogeboom- L.Maas 0-1

3-5