Lewenborg - Roden

Laatste externe wedstrijd van het seizoen was uit tegen Roden.

Voor beide clubs stond er niks meer op het spel. Zowel Roden als Lewenborg  konden niet meer kampioen worden.

We verloren met 6,5 tegen 1,5 maar….. de uitslag had er anders kunnen uitzien.

We begonnen met een 1-0 achterstand doordat Jan Wiebe er niet was. Had dus 0-1 kunnen zijn.

Peter, onze remiseschuiver uit Almere en altijd zeker van een halfje, werd vervangen door Henk. Henk kreeg de opdracht mee om remise te schuiven en deed dat op voortreffelijke wijze. Als we hadden afgesproken dat hij zou moeten winnen dan had Henk gewonnen. Hadden we al 2 punten gehad.

Als vervolgens Jan tegen Johan Zwanepol niet een offer had toegestaan en het eindspel goed had uitgespeeld hadden we minimaal nog een half punt gehad. En dan Johan. Johan verkondigde aan iedereen die het wilde horen dat hij ging winnen. Pion voor en alleen nog lopers van dezelfde kleur op het bord. Een eitje dus….maar dan moeten de pionnen wel op de goede kleur staan. Het werd remise maar het had zomaar 0,5-3,5 kunnen staan. Boudewijn stond tegen Dick Dalmolen een pion voor en had ongetwijfeld remise gespeeld of zelfs gewonnen als hij wat meer tijd had gehad. Nu ging hij in de tijdnoodfase onderuit. Het had dus al 1-4 kunnen zijn.

Daar nog bij opgeteld een remise van Rudy en we hadden gewonnen. Ramon verloor van Ger Battjes in een Aljechin en Tjipko van Ward Romeijnders.

Als als als….helaas telt dat niet en verloren we uiteindelijk met 6,5 tegen 1,5.

 Schaakvereniging Roden had, om Tjipko in de juiste stemming te brengen, een bijzonder decorstuk van zolder gehaald.

 

 

Tjipko Rode