Rapid Evans gambiet

Eindstand na r3 van het Evans gambiet rapid toernooi op 8 april 2014.

       Bp WP
1. Jan Wiebe 3.0 
2. Rudy   2.5 
3. John   2.0 
4. Boudewijn 1.5 
5. Henk   1.0 7.0
  Jan    1.0 5.0
  Ramon   1.0 4.0
8. Sjak   0.0 

Kalender

ma 10-03 Rochade - Lewenborg 2
di 11-03 r4..r6 Rapid kampioenschap
di 18-03 r7 Int.
di 25-03 Lewenborg 2 - Assen 4 + r8 Int.
di 01-04 Lewenborg 1 - Middelstum + r9 Int.
ma 07-04 ESG 3 - Lewenborg 2
di 08-04 Rapid gambiet opening
di 15-04 r10 Int.
di 22-04 Doorgeefschaak kampioenschap
di 29-04 r11 Int.
di 06-05 r7..r9 Rapid kampioenschap
ma 12-05 Roden - Lewenborg 1
di 13-05 Kampioenschap
di 20-05 Kampioenschap
di 27-05 Nog in te vullen

Uit de oude doos

Ruim 50 jaar geleden werd ergens in Groningen sinterklaas gevierd. Mijn zwager Henk mocht een verlanglijstje maken. Henk wist precies wat hij wilde hebben. Hij wilde schaakstukken van sinterklaas en wel de schaakstukken uit de winkel van Otto Bonsema. (Otto Bonsema is wel bekend bij vele sport- en voetballiefhebbers. Hij was o.a. trainer en speler van GVAV en Velocitas.)

Henk kwam elke dag langs de etalage van de winkel en zag de stukken daar staan. Om zeker te zijn dat hij de schaakstukken uit de etalage kreeg en geen andere zette hij de prijs op zijn verlanglijstje, 6 gulden en 95 cent.

Afgelopen week ging ik een partijtje schaken met mijn zwager. Onder de stukken in het doosje zat een keurig opgevouwen stukje papier. Het papiertje heeft er meer dan 50 jaar ingezeten. Henk had, als klein jongetje van 8 jaar, een stelling op papier gezet die veel indruk op hem had gemaakt en die ik jullie niet wil onthouden.  

Mat in 9

Opgave: Wit aan zet geeft mat in 9 zetten.

Bestuursvergadering

Het bestuur is op 13 februari bij elkaar geweest en heeft het over een aantal zaken gehad. We hebben het onder andere over de volgende zaken gehad.

n.a.v. ledenvergadering van 3 september 2013:

In deze ledenvergadering is afgesproken dat we, om een eventueel tekort te dekken, een verloting zouden kunnen gaan organiseren. In de begroting 2013-2014 was nog een tekort geraamd van € 250. Door een extra verhoging van de contributie, vermindering van de huur aan het DOK (spelen in de Eeterie) en door minder uitgaven aan NOSBO, is het tekort geen € 250 maar € 50. Het bestuur vindt het tekort van € 50 op de begroting geen reden om een verloting te organiseren. Er komt dus dit seizoen geen verloting.

Meedoen nieuwe leden aan snelschaak en rapidcompetities:

We hebben besloten dat aspirant leden de rest van dit seizoen gratis mee mogen spelen in de rapid- en snelschaakavonden. Dit zal drempelverlagend werken voor mensen die eens een keer mee willen schaken en het kan zo bijdragen aan het werven van nieuwe leden. Het is een tijdelijke maatregel, die omgezet kan worden in een permanente regeling als dit goedgekeurd wordt op de volgende algemene ledenvergadering.

Website:

Maken van een website is 1 ding maar het up to date houden is een ander. Daar hebben we jullie hard bij nodig. We willen graag op dinsdag 25 februari voor het begin van het rapidschaken met jullie over de website praten. Zal hooguit een half uur in beslag nemen. Mochten er vragen zijn over de site dan kan je die op die avond stellen. Vooraf kan je natuurlijk ook je vragen of opmerkingen kwijt bij Jan of Boudewijn.

Jan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Boudewijn: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.schaaklewenborg.nl

 

 

Schaakclub Lewenborg

Welkom bij schaakclub Lewenborg

Schaakclub Lewenborg is een bloeiende vereniging met op dit moment 29 leden. De schaakclub is opgericht in 1974 en heeft haar clubavond op de dinsdag vanaf 19:45 uur in wijkcentrum Het Dok. Er wordt gespeeld in een spannende interne competitie en tegen andere schaakclubs in de Noordelijke schaakbond. Interesse? Kom dan eens langs om te kijken. Geïnteresseerden kunnen drie weken meespelen en dan beslissen of men lid wil worden. Voor meer informatie of aanmelden om mee te spelen kunt u een email sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het seizoen begint in september en eindigt in mei. De leden van schaakclub Lewenborg zijn tevens lid van de schaakbond KNSBEen lidmaatschap duurt een heel seizoen en wordt steeds stilzwijgend verlengd, tenzij er vóór 30 september wordt opgezegd. Zie ook: info voor leden.


Jan Schut Herdenkingstoernooi

Verslag en eindstand  


Interessante links:

Alberts schaakblog. Schaken en veel andere zaken van Albert Prins.

Schaakblog en Reisverslagen van Hiddo Zuiderweg.

De schaakreporter Actuele informatie over het schaken in Noord-Nederland.

Chess Festival Groningen

Noordelijke Schaakbond

Goud Leven Schaak 55+

 


 

De speelzaal is in het wijkcentrum Het Dok, Kajuit 4, 9733 CA Groningen.

 

Waar is wijkcentrum "Het Dok"?

 

Wijkcentrum Het Dok

 

Privacy Statement van schaakvereniging Lewenborg